Bezoek Humpiedump in Spijkenisse

Winkelaanzicht Humpiedump gelegenheidskleding

Openingstijden

Koopzondag: 12:00 - 16:30 uur
(1e en laatste zondag van de maand)
Routebeschrijving >>
Een kijkje in de winkel >>

Bruidsmeisjes jurken

Bruidsmeisjes jurken voor kinderen.

Gaat u trouwen? Dan bent u voor jurkjes voor de bloemenmeisjes en bruidsmeisjes bij Humpiedump aan het goede adres!
Op deze pagina vindt u bruidsmeisjes jurken en bloemenmeisjes jurken vanaf € 28,95 tot € 119,95
De droom van ieder bloemenmeisje: een mooie modieuze bruidsmeisjes jurk.
Elke bruidsjurk is prachtig afgewerkt en voordelig geprijsd.
Leuke bruidsjurken voor meisjes van 0 - 16 jaar.


Gratis verzending vanaf €25,-!

Er zijn 135 producten
per pagina
Toont 1 - 51 van de 135 items
Toont 1 - 51 van de 135 items

De taken van bruidsmeisjes

Hoewel de taken van bruidsmeisjes vaak door volwassen dames (bruidsmeiden) wordt gedaan zijn bruidskinderen toch het zonnetje in huis bij elke bruiloft.
Zij hebben uiteraard andere taken dan de volwassenen, maar zijn daardoor een belangrijke aanvulling op de procedure.
Zo zullen de volwassen bruidsmeisjes de bruid kunnen helpen met haar kapsel, make-up en haar kleding.
Voor kinderen zijn er andere taken.
Belangrijk is, dat zij taken krijgen die zij leuk vinden, en dat zij zich belangrijk voelen. Prachtig uitgedost in bruidsmeisjes jurken of bruidsjonker kleding zullen zij zeker stralen. De nodige complimenten doen de rest.
Bij de aanwezigheid van meerdere bruidskinderen is het belangrijk om de taakverdeling goed door te spreken.

Bruidsmeisjes dragen de sleep

Het dragen van de sleep is voor bruidsmeisjes een geweldige ervaring. Zo kunnen zij ervoor zorgen, dat de sleep niet vuil wordt. Vaak zijn er meerdere bruidsmeisjes voor nodig, wanneer de sleep lang is. Uiteraard moeten zij hun handen dan wel vrij hebben.
Wij vinden het een leuk idee, om de sleepdraagsters dezelfde bruidsmeisjes jurken te laten dragen. Daarbij zal een leuke hoed het bruidsmeisje nog mooier maken. Uiteraard mogen de meisjes handschoentjes aan om de kostbare bruidsjurk te beschermen.
Mocht er toch een ongelukje gebeuren, en laten de meisjes de sleep toch vallen, dan is dat natuurlijk helemaal niet erg!

Bruidsmeisjes strooien de bloemen

Jonge bruidsmeisjes worden ook vaak bloemenmeisjes genoemd vanwege het gebruik, om daar waar het bruidspaar loopt (en daar waar het geschikt is en mag!) bloemen te strooien.
Een mooi strooimandje met strooiblaadjes is dan helemaal geweldig.
Romantische bruidsmeisjes jurken zijn natuurlijk ook voor hen belangrijk! Maar het dragen van bloemen in het haar is bijna een verplichting.

Bruidsmeisjes dragen de ringen

Meestal voorop en vóór het bruidspaar gaat het bruidsmeisje en/of de bruidsjonker met de ringen in de kerk of stadshuis. Daarbij horen uiteraard de handschoentjes en de ringkussens. Een leuk idee is om de bruidsjonker de ring voor de bruidegom en het bruidsmeisje de ring voor de bruid te laten dragen. Zo zijn de taken verdeeld en zijn de bruidskinderen even belangrijk.
Uiteraard is het belangrijk om af te spreken hoe en wanneer de ringen worden overhandigd. Vooraf oefenen in vol ornaat zullen de kinderen zeker erg leuk vinden.

Bruidsmeisjes ontvangen de gasten

Hoewel dit valt onder de "overige taken" is het ontvangen van de gasten, het beheren van het gastenboek en het aanvullen van de stoet niet minder belangrijk. Niets is mooier alle om neefjes en nichtjes deel te laten nemen aan de feestelijkheden! Zij hebben het voordeel, dat zij hun handen vrij hebben om andere accessoires mee te dragen zoals leuke handtasjes om pennen voor het gastenboek in op te bergen (naaste het gebruikelijke borsteltje, spiegeltje en poederdoosje) of een mooie bruidsparaplu. Nette bruidsmeisjes schoenen met comfortabel hakje, handschoentjes en hoedjes mogen natuurlijk niet ontbreken om de bruidsmeisjes jurken helemaal af te maken.